Legyen a fürdőszoba is patyolat tiszta

A takarítás senkinek sem kedves elfoglaltság. Senki sem szereti folyamatosan, nap mint nap ugyanazt csinálni, hogy aztán kezdhesse újra. Pedig a takarítás egy ilyen elfoglaltság. Nincs olyan, hogy egyszer megcsináljuk, és akkor készen van. Néhány naponta újra kell felsöpörni, feltörölni, porszívózni, port törölni, stb. és akkor ott van még a fürdőszoba is, amelynek pedig különös higiéniai igényeknek kell megfelelnie, hiszen csak itt tisztálkodunk, itt könnyítünk magunkon, és ugyanakkor itt kezdjük a napot a fogmosással, borotválkozással, sminkeléssel, és számos más tevékenységgel.

Épp ezért a fürdőszobának a tisztántartása különösen fontos, viszont ugyanennyire undorító is. Hiszen míg egy nappaliban más eszközök segítségével takarítunk, úgy itt kénytelen mindenki a kezébe venni a szó szerinti piszkos munkát, és bizony kisikálni a kádat, zuhanytálcát, mosdót és a vécét is. Ehhez pedig lássuk be, nincs mindenkinek gyomra. Sokszor pedig ideje sincs az embernek csillogóvá és baktériummentessé varázsolnia ezt a helyiséget.

tiszta fürdőszoba takarítás budapest

Mindez azonban nem probléma, hiszen a KJ takarítás segítségével mindenkinek lehet valóban tiszta fürdőszobája. Mi azért vagyunk, hogy megkönnyítsük Önnek az életét azzal, hogy levesszük a válláról az Ön számára kényelmetlen vagy túl időigényes munkát. Nem kell Önnek olyasmivel foglalkoznia, amit nem szeret. Mi tisztában vagyunk vele, hogy a napi több óra munka után, az embernek nincs kedve még otthon is dolgozni. Nekünk viszont ez a munkánk, így könnyedén kitakaríthatjuk az Ön otthonát is. Fürdőszobai takarításunk is páratlan.

Csillogóvá varázsoljuk a kádat, a zuhanytálcát és –kabint. Ez pedig kifejezetten fontos, hiszen milyen érzettel ül vagy áll bele valaki a piszkos, vízköves kádba vagy zuhanyba? Teljesen tiszta lehet a mosdója is, így Ön is kétségek nélkül hajolhat majd fölé, hogy megmossa az arcát vagy a fogát. És természetesen a vécé is maradéktalanul tiszta lesz, melyen garantáltan semmilyen baktérium nem marad majd meg. Ez már csak azért is fontos, mert senki sem szeret kétes kinézetű vécére ülni. Mindez a vendégei szemében is pozitív lesz, hiszen Önről is sok mindent elmond, hogy mégis hogyan néz ki az otthona, és ezen belül a fürdőszobája. Mindezeken felül is mindent kitakarítunk, így Önnek valóban semmire nem marad gondja.

Fontos tehát, hogy tudja, hogy az Ön, hogy Önnek nincs kedve, ideje vagy gyomra kitakarítani egy-egy helyiséget, nem minősíti Önt. Ez is egy munka, melyet szakértőkre lehet bízni. És igenis lehet patyolat tiszta otthona és fürdőszobája is egyetlen hívás által.

Így rakd rendbe a lakást csupán 30 perc alatt!

Váratlan vendégek fognak betoppanni hozzád és nem volt időd rendesen kitakarítani? Ne ess kétségbe, hiszen elég csupán 30 percet rászánnod és az egész lakást „vendégváróssá” tudod kitakarítani. Csupán gumikesztyűre, seprűre, pár tiszta rongyra, WC tisztítószerre és univerzális tisztítószerre lesz szükséged.

Haladj sorba, helyiségből-helyiségbe!

A legjobb tanács, amit adhatok, hogy a konyhába kezd el a takarítást. Ha csupán fél órád van a takarításra, akkor ne arra törekedj, hogy alaposan a helységek minden szegletét kitakarítsd, hanem arra, hogy gyors és hatékony legyél! A koszos lábasokat és tálakat pakold be gyorsan a mosogatógépbe, töröld le a konyhapultot, majd univerzális tisztítószerrel töröld át a csempét és a mosogatót is. Így ránézésre minden csillog, villog, mégsem ment el sok időnk. Ha nincs mosogatógépünk, akkor viszont kénytelenek leszünk egy extra gyors mosogatást bevállalnunk. Majd a végén söpörd fel a morzsákat és a port a konyha kövéről.

Ezután menj a fürdőszobába, húzd fel a gumikesztyűt és öntsd bele a fertőtlenítő tisztítószert a WC-be. Amíg az dolgozik, mosd ki a kádat és a mosdókagylót. Ne feledkezz meg a csaptelepekről se, töröld őket szárazra, hogy szépen csillogjanak. A használt fürdőszoba kilépő szőnyeget gyorsan cseréld le egy tisztára, ezután pedig takarítsd ki a WC-t is! Máris kész vagy a fürdőszobával és az egész nem telt bele 10 percbe.

Az utolsó néhány percet is használd ki!

A konyha és a fürdőszoba után már csak a nappaliba kell rendet raknod, hiszen várhatóan a vendégeket itt fogod fogadni. Villámgyorsan rakjunk el mindent, ami szanaszét hever, majd. Fogj egy nagy kosarat és pakolj bele minden olyan dolgot, mely nem a nappaliba való. Legyen az valami ruhadarab, vagy játék. Semmi helye nincs a nappaliba, amikor vendégeket vársz! Ezután igazítsd meg szépre a párnákat a kanapén és töröld le a dohányzóasztalt is.

Már csak a végső simítások vannak hátra, mely csak néhány percet vesz igénybe. Nyisd ki mindenhol az ablakot, hogy gyorsan kiszellőztess és ne érezze a vendég a tisztítószerek szagát, amikor odaér. Főzz egy teát, vagy egy kávét, esetleg valami kis vendégváró kekszet is kikészíthetsz az asztal közepére egy kis tálkába és rendben, tisztaságban várhatod is a vendégeket.

Lakás takarítás az egyszerűség jegyében

A háztartásban előforduló teendők között vezető helyet foglal el a takarítás. A család tagjainak számától, szokásaitól és az otthon eltöltött időtől függően ez eltérő mértékű munkát jelent, de az ingatlan mérete is hatással lehet minderre. A teendők rendszeresen felmerülnek, és a rohanó mindennapokban bizony gyakran nincsen elegendő idő arra, hogy mindent tökéletesen elvégezzünk. A lakás takarítás feladatait akár profikra is bízhatjuk, de ha nem szeretnénk erre költeni, akkor kénytelenek leszünk magunk elvégezni a felmerülő teendőket.

szőnyeg tisztítása otthon

Fókuszban a rendszeresség

A tapasztalt háziasszonyok véleményei is megegyeznek abban, hogy némi odafigyeléssel mindig rendezett otthonba térhetünk haza és mégsem jelent egyszerre nagy megerőltetést a takarítás. A legfontosabb talán az, hogy rendszeresen szánjunk időt a kisebb feladatok elvégzésére. Ha elhanyagoljuk a portörlést, akkor sokkal fárasztóbb és nehézkesebb később elintézni azt. Hasonlóképpen igaz ez a fürdőszobára és a konyhára, ahol vízkővel és zsírral bizony bőségesen számolhatunk. Ha főzés után nem hagyjuk a zsírt rászáradni a tűzhelyre, és a vízkőoldást is beiktatjuk a fürdőben minden héten, akkor elkerülhető, hogy egyszerre szakadjon minden ránk.

Mindent a helyére

Gyakran nem is a lakás takarítása okoz problémát, hanem a rendetlenség, ami a gyerekszobától kezdve a nappaliig uralja az otthont. Ez ellen a legkönnyebben azzal tehetünk, ha nem hagyjuk felhalmozódni az elpakolatlan holmikat. Fontos, hogy mindennek meglegyen a helye, és a gyerekeket is neveljük a rend szeretetére. Sokunkkal előfordul, hogy a munkából hazaesve csak kiesnek a dolgok itt-ott a kezünkből, és a végén azon csodálkozunk, hogy nem találunk semmit és az egész lakásban káosz uralkodik. Ha mindent a helyére teszünk, elkerülhető, hogy a lakás takarítása előtt pakolással indítsunk.

Lakás takarítás a belső béke szolgálatában

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a rendezett környezetben képesek vagyunk jobban koncentrálni, kiegyensúlyozottnak érezzük magunkat. Másként van ez azonban akkor, ha mindenhol kosz, ruhahalmok és elmosatlan edények sorakoznak. Érdemes tehát fokozott figyelmet fordítani a rendszerezésre, a tisztaságra, és arra, hogy ne kapjanak helyet felesleges holmik a lakásban. Ez utóbbiak ugyanis nyomasztóan hatnak ránk és nem engedik, hogy a jövőre és céljainkra fókuszáljunk.

panel lakás takarítás Budapest

Napi, heti és havi takarítani valók a lakásban

Mindannyian szeretjük a tiszta és rendezett otthonokat. Ugyanis nem csak abban segítenek, hogy meg tudjunk nyugodni egy zűrös nap után, de az egészségünkre nézve is jobb egy tiszta és higiénikus környezetben élni. Felmerül azonban a kérdés, hogy akkor mégis milyen gyakran lenne szükséges takarítanunk. Valóban muszáj minden alkalommal mélytakarítást végeznünk, vagy elég olykor csak végigszaladnunk a padlónkon egy porszívóval? Lássuk hát, hogy mit milyen gyakran érdemes kitakarítani!

Mindennapi feladatok

A mindennapi feladatok elvégzése azért nagyon fontos, mert általuk nem találunk majd hatalmas listát a tennivalókról a hónap végén. Ha csak néhány percet szentelünk ezekre, akkor nem fog feltornyosulni a piszok és rendetlenség a házunkban. Érdemes tehát szokásként hozzászoknunk ezekhez a feladatokhoz, amelyek a következők: ágyazás, főzés utáni eltakarítás, a mosdó és a zuhanyzó használat utáni letörlése, a kifröccsent italok azonnali feltörlése, dolgok elpakolása a használatuk befejeztével.

Heti feladatok

A heti takarítást nem úgy kell kezelni, mint egy elnapolható, eltolható valamit. Érdemes úgy betervezni a heti takarítást a naptárunkba, mint a különféle terveinket vagy találkozóinkat a barátainkkal és családtagjainkkal. Ilyenkor ugyanis olyan feladatok várnak ránk, amelyeket egyszerűen muszáj elvégezni heti rendszerességgel annak érdekében, hogy az otthonunk ne legyen szégyellni való, kényelmes és ami még fontosabb, higiénikus legyen.

lakás takarítás budapest lakás takarítás

Érdemes hetente leszedni az ágyhuzatokat, és kimosnunk őket. Hetente egyszer ki kell porszívóznunk az egész házat, a padlókat pedig antibakteriális kendőkkel érdemes felmosni, ugyanis a legtöbb felmosó egyszerűen szétkeni a piszkot. Hetente egyszer valóban ki kell takarítani a konyhát is. Ez azt jelenti, hogy le kell takarítani a fogantyúkat, a pultokat, a mikrohullámú sütőt, a tűzhelyet és a padlót is. Ez vonatkozik a fürdőszobára is, ahol jól ki kell takarítani a mosdót, a vécét, a zuhanyzót és a kádat is. De érdemes antibakteriális kendőkkel letörölgetni a kilincseket és villanykapcsolókat is. Továbbá az ablakok tisztítása sem maradhat el.

Havi feladatok

Ide olyan feladatok tartoznak, amelyek a legnagyobbak és a legidőigényesebbek. Azonban szerencsére csak havonta kell elvégezni őket. Bár nem olyan fontosak, mint azok a területek, amelyeket naponta vagy hetente takarítani kell, nagyon gyorsan egy valóságos rémálommá válhatnak, ha több hónapra megfeledkezünk róluk.

Ha az ablakokat nem takarítjuk hetente, az biztos, hogy legalább havonta egyszer meg kell tennünk ezt is. Ahogy ki kell tisztítanunk a mosogatógépet, mosógépet és szárítógépet is. Amelyik gépekben szükséges, ott filtert is legalább havonta egyszer érdemes cserélni. Ugyancsak jól ki kell takarítani a hűtőszekrényünket, ahogy a sütőnk belsejét vagy a grillezőnket is.

Ha minderre a feladatra odafigyelünk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az otthonunk folyamatosan tiszta lesz, amelybe mindig szívesen térünk majd haza.

Takarítsunk gyorsan és hatékonyan

A takarítás az a feladat, amelyet nem nagyon szeretünk végezni, de sajnos folyamatosan szükség van rá. Otthonunk tisztán tartása napi szintű feladat, mivel hol ezt kell elvégezni, hol azt, olykor pedig egy-egy nagytakarítás vagy ablakmosás is esedékes. Ráadásul, akinek irodája van, és nincs állandó takarító a munkahelyén, ott is kénytelen tisztaságot tartani. Ahhoz, hogy ez a munka a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban működjön, fontos észben tartanunk és megfogadnunk néhány tanácsot.

lakás takarítás Budapest lakás takarítás

A takarítás első és legfontosabb „szabálya”, amellyel igencsak megkönnyíthetjük saját életünket, az a folytonosság. Vagyis, ha folyamatosan igyekszünk a tisztaság és rend állapotát fenntartani, akkor sokkal kevesebb dolgunk lesz, például a nagytakaríts folyamán. Sokkal kevesebb energia és idő befektetésével jár, az eredmény pedig mindig a szemünk előtt van.

Ezt követően a második legfontosabb pont az, hogy mindig használjunk megfelelő és többféle eszközt a takarításhoz. Tehát legyen partvisunk a felsöpréshez, és legyen normális, jól kicsavarható felmosónk a felmosáshoz! Használjunk többféle rongyot attól függően, hogy éppen milyen felületet takarítanánk vele! Jó, ha van otthon szarvasbőrünk az ablakok és az üvegfelületek tisztántartása érdekében. Ne feledkezzünk meg a pókhálózóról sem, hiszen a pókhálókat sem tudjuk teljesen kikerülni.

Az eszközök mellett a megfelelő vegyszerek is elengedhetetlenek. Bár elsőre talán nagy kiadásnak tűnhet, de használjunk mindenhez külön, kifejezetten arra a célra készült tisztítószert! Hosszú távon meghozza a hasznát. A padlófelületekhez vásároljunk padlóvédő szert! A fabútorokhoz vásároljon kifejezetten erre szánt terméket! Az ablakoknál úgyszintén. Ezek tisztításakor pedig vegyük figyelembe, hogy a túl sok víz nem előnyös. És gondoskodjunk mindig a portalanításról a nedves tisztítás előtt!

A konyha és a fürdőszoba takarítása mindig kényesebb terület. Alapszabály, hogy a konyhában ne használjunk erős fertőtlenítőszereket! Itt hasznosabb például a folyékony súrolószer használata. De egy-egy házi praktikát is nyugodtan bevethetünk. Mindkét helyiség esetében figyeljünk oda azonban a lefolyók tisztán tartására is.

A csempe takarítása más lapra tartozik, mint a padlóé. Főként a fuga miatt, amely a folyamatos felmosás után nagyon gyorsan beszürkül. Ez ellen azonban csak körömkefével vagy fogkefével tehetünk. De, ha rászánjuk magunkat, már egy kis szódabikarbónás vízzel is csodákat tehetünk.

Minden esetben legyünk körültekintőek, ha takarítunk, és használjunk mindent rendeltetésszerűen. De újra hangsúlyozva, első a folyamatosság.

Házi praktikák takarításhoz

Egy lakás rendben tartása komoly felelőséggel jár, főleg, ha többen is élnek benne.

Nem csak a saját, hanem mások egészségét is befolyásolhatjuk. Nem mindegy, hogy milyen környezetbe térünk haza. És ez kihat az egész életszínvonalra. Sajnos az emberek manapság nagyon elfoglaltak.

Ebben a rohanó világban kevés idő jut arra, hogy az ember gyakran és alaposan kitakarítsa a lakását. Hiszen egy nő feladata nem csak az, hogy elmenjen dolgozni és gyereket neveljen, hanem ehhez még hozzá tartozik a takarítás. Ilyen a felmosás, por törlés, porszívózás, hűtőszekrény kitakarítása, ablak tisztítás, függöny mosás. Úgy sokkal könnyebb úgy nekiállni a takarításnak, ha van segítség, ha minden családtagnak egyenlően osszuk szét azt a feladatot, amelyet a legjobban tud megcsinálni. Ha a környezetünk nem tiszta, akkor hatással van a közérzetünkre. A rendetlenség sok életenergiát felemészthet, vagyis ezek felszámolása rendkívül előnyösen hathat lelkiállapotunkra. Már csak ezért is megéri rendet rakni a lakásunkban.

lomtalanítás otthon

Van egy két fontos dolog, amit mindenképp szem előtt kell tartanunk ahhoz, hogy tiszta lakásba térjünk haza, illetve várjuk a vendégeinket. Az elsődleges dolog, hogy megszabaduljunk a portól. Az egész lakásban képződik, rontja a légzés funkciót és allergiát is okozhat sokak számára. Baktériumok telepedhetnek meg a felületeken. Ezekhez különböző tisztítószereket használhatunk, vagy a nagyi által bevált jó házi praktikákat. Ha az előbbit választjuk, felhígíthatjuk, hiszen a tisztítószerekből felszabaduló gázok marják nyálkahártyát, károsíthatják a tüdőt. Nyitott ablak mellett vagy gyakran szellőztetve használjuk, főleg akkor, ha kisgyermek vagy állat van a közelben.

Fontos, hogy nagy figyelmet szenteljünk a tisztítószerek használati utasításaira, mindig el kell olvasni őket. Az utasítás az, amely hígítási arányokat is tartalmazza, illetve azt, hogy mennyi ideig kell a szernek a tisztítandó felületen maradnia. Vízkő eltávolításhoz a következő praktikát lehet alkalmazni. Ecetes forró vízbe szódabikarbónát szórni és az eleggyel eltávolítani a vízkövet a kívánt felületen. Nem beszélve arról, hogy az ecetet egy a kilenchez arányban hígítva természetes, biztonságos és olcsó tisztítószert kaphatunk. Nagyon hasznos praktika, amelyet érdemes felhasználni. A fürdőszobában tartandó fogkefénket szárítsuk meg és zárjuk el, ugyanis ha a vécét felhajtott ülőkével húzzuk le, sok baktérium felszabadul, amely megtapadhat a fogkefénken. A zsíros rétegek feloldásához pedig, amellyel a következő helyeken találkozunk, mint tűzhely, páraelszívó, sütő, edények, evőeszközök érdemes a citromlevet hasznosítani. Sokat segíthet hiszen, antibakterizál és egybe fehérít.

A használati eszközök áztatása forró szódabikarbonátos-oldatban, illetve természetes sók alkalmazásával kézi dörzsöléssel is lehetséges. A leégett edényeket szódabikarbonátos oldatban áztassuk, könnyebb lesz a mosogatásuk. Inkább minden eszközt hagyjunk megszáradni, mert a nedves konyharuha is baktériumforrás, amit kifőzéssel csírátlaníthatunk. A belső és külső tér takarításakor, használjunk külön lapátot, seprűt és másik felmosót, ezzel is hozzájárulunk a higiéniához. A felmosórongy már múltnak számít. Tudjuk, hogy nem kezelhető higiénikusan és igen problémás. Ma már kapható olyan felmosó eszköz, melynek a ruha része olyan nedvszívó képességgel és kosztaszító hatással rendelkezik, ami állandóan száraz és szagtalan. Amennyiben nincs otthon elegendő, addig is gyakran cseréljük és áztassuk szódabikarbonátos oldatban. Ha nagyon elfoglalt vagy és nincs idő ezekre a részletes takarításhoz, akkor bátran lehet a cégünkhöz fordulni. Olyan szakértelemmel és precizitással rendelkeznek a szakemberek, amely megfelelő minden háztartás számára. Nagy megkönnyebbülést jelenthet sokak számára egy ilyen szolgáltatást igénybe venni. A higiénia életünknek nagyon fontos része, amelyet be kell tartani. Ha nincs idő a takarításra, akkor elvégzi a cégünk. A tisztaság mindenek felett áll, csak így lehet igazán megőrizni az egészséget és az immunrendszer erősségét.

Amikor a gyerek mindent összemaszatol…

Gyereke kissé rendetlen? Nem igazán tud mit csinálni vele?

Állandóan izeg-mozog nem képes még öt percet sem nyugodtan ülni? Mindent összekoszol, megfogdos?

Biztos minden kis illetve kamasz gyermekkel rendelkező szülő tudja, hogy milyen mikor a ház a feje tetején áll. A kicsi gyermekek etetés közben, mint minden gyermek maszatos lesz ilyenkor és összemorzsázza-keni az etetőszékét, és persze alatta is morzsás. Szeretnek megfogni mindent, ami a szemük észrevesz és mindent, ami a kezükbe kerül. Az üveges és poros részeken nagyon csúnyán látszik, amikor összefogdossa.

Számos olyan gyermek van, amelyik hiperaktív. A hiperaktivitásban szenvedő gyerekek túl mozgékonyak és figyelmük könnyen elterelődik. Nem igazán lehet nekik parancsolni, nem szeretik, ha utasítást kapnak, szeretnek a fejük után menni. Lehet kezelni folytonos figyeléssel. Nem csak ezek a gyerekek képesek rendetlenséget okozni, hanem mindegyik, nem is baj, ha a gyermek kicsit csintalan. De mi történik akkor, mikor már a szülők nem bírnak a gyerekkel vagy a gyerekekkel? Ha már a sok munka elszívta az összes energiáját és már kedve sincs takarítani folyamatosan, akkor itt az ideje, hogy szakemberre bízza. Nálunk a legjobbak kezébe tudhatja magát, munkatársaink pillanatok alatt rendet tesznek otthonában. Nálunk az árak igen kedvezőek, gyors és alapos munkát biztosítunk önnek és megfelelő eszközökkel és gépekkel rendelkezünk. Ha ön is szeretne hátradőlni és úgy hazatérni, hogy otthon minden rendben és egészségben van, akkor ne habozzon, keressen fel minket minél hamarabb.

Cégünket akár egy új ingatlanba való költözéskor, irodaházba, kültéri takarításért is nyugodtan hívhatja. A felújítás alkalmával rengetek kosz és piszok kerül az életterünkbe, ami nagyon káros mindenki számára, de főleg ha még kisgyermek is megtalálható a lakásban, mert tudjuk, hogy ők szeretnek mindent a kezük közé venni.

A festés után nagyon nehéz kitakarítani és számos olyan festék van, melyet nagyon nehéz eltüntetni. A fürdőszoba felújítását követően a járólapon és a csempén maradt ragasztóanyagokat nehéz eltüntetni. A felújítás során fontos, hogy a takarítás nagyon pontos legyen, mivel számos olyan mérgező dolgokat használunk fel, melyek bekerülhetnek a szervezetbe. Egy gyermek hajlamos mindent alaposan megfogdosni és akár szájba is venni. Előzze meg a bajt bízza szakemberre a takarítást, aki precízen elfogja végezni a munkát.

Az ablakokat is nehéz rendbe tartani, de nem lehetetlen. Számos olyan tisztítószerrel rendelkezünk, amellyel akár olyan lehet üveges tárgyai, mint újkorában. Minden anyuka álma, hogy megszabaduljon a sok portól és szeméttől. Személyzetünk szaktudása tökéletes, bízza hát ránk magát. Fontos a rend az egészség szempontjából és vendégek érkezésekor is – ugyebár senki se szereti, ha egy rendezetlen, szemetes, poros lakásba lép be. Cégünk épp ezért lenne kedvező Önnek, hogy segítsük ezt a nagy terhet levenni a válláról és sokkal rendezettebbé tenni lakását vagy udvarát, s gyermeke egy sokkal egészségesebb környezetbe nőhessen fel.

Fontos, hogy a lakásfelújítás után történő munkákhoz speciális gépeket igényelnek, és jól képzett munkatársakra van szükség. Minden folt és szennyeződés más és más munkagépet, valamint tisztítószert igényel. Ön kényelmesen hátra dőlhet és élvezheti, hogy rend és tisztaság várja otthonába. Ne feledje, Önnek van ki segítsen, csak éljen a lehetőséggel. Sokkal kipihentebb lehet, több ideje lesz családjára és magára.