Szőnyegtisztítás is fontos, ha takarításról van szó!

Statisztikák és saját tapasztalat azt mutatja, hogy a lakások, otthonok jelentős részét szőnyeg fedi. Ez alól általában az előszoba a kivétel, de vannak olyan házak is, ahol ott is találunk egy-egy kisebb darabot.
A szőnyegek tisztántartása rendkívül fontos. Igazából ez is része a lakás rendben tartásának. A nem rendszeresen takarított kárpit csúnya, ami rossz benyomást kelt a vendégekbe. Igen! A mai világban nagy hangsúlyt kell erre is fektetni! Gondoljunk csak bele! Mi is megszóljuk az olyan embereket, akiknek a lakásában járva koszt és rendetlenséget találunk. Persze ezt sosem mondjuk az illető szemébe „amit nem tud, az nem fáj” alapon, de ettől függetlenül valakivel vagy akár valakikkel szóba hozzuk. Ilyenek vagyunk, ilyenek voltunk mindig. De nem ez a legnagyobb probléma, mások véleménye nem sokat variál. Az olyan szőnyeg belsejében, ami nem volt rendszeresen tisztítva különböző szennyeződések bújnak meg. Ilyen az, mikor megengedjük magunknak (vagy vendégeknek) hogy kinti cipővel fáradjunk be. Természetesen egy ilyen alkalom meg sem látszik. Azonban a „sok kicsi sokra megy” elve alapján egy idő után ez is sok port hozhat magával kintről, időnként sarat is. Ez nem minden szőnyeg esetében látszik meg, mert eltűnhet.

Ott vannak még a különböző étel és nasi maradékok. Mi emberek egyáltalán nem vesszük észre, ha leesik a chipsből vagy a kenyérből egy-egy morzsa, esetleg egy kis csoki darabka ágyazódik be, vagy netalántán egy kis hús darabka. A nagyobb darabokat egyből felvesszük, ám a kis darabok jól megbújnak.

A sok por alapból árt az emberi légzőszerveknek, egészen csúnya esetek is történtek már emiatt. A por pedig felszáll néha, és bejuthat a tüdőnkbe, ahol rossz hatást fejt ki. Ez leginkább a gyerekeknél veszélyes, akik sokat játszanak a szőnyegen, így sokkal több por jut az amúgy még nem teljesen kifejlett szervezetükbe. Az ételmaradékok más problémákat is magukkal hozhatnak: először is rothadnak, büdösödnek, így a szobában kellemetlen illat lesz. Másodszor vonzzák a bogarakat, így másféle „vendégek” is befészkelhetik magukat. A legtöbb háztartás odafigyel erre, és rendszeresen sepregetnek, porszívóznak, sőt még tisztító szereket is használnak. Fontos megjegyezni, hogy ez nagyon sokszor nem elég hatékony. Bár a látszat adott lesz, a szőnyeg mélyén még mindig maradhat jó pár kellemetlen kosz. Az ilyen szennyeződéseket csak ipari szőnyegtisztító gépekkel lehet eltüntetni, ám ezek rendkívül drágák, és egy háztartásban sem éri meg beszerezni. Cégünk azonban rendelkezik ilyennel, és szívesen hasznosítja az ön otthonában is.

Szolgáltatásainkat igénybe veheti alkalmanként vagy rendszeresen is. Gyakran előfordul az emberrel, hogy egyszerűen nincs ideje takarítani, ám ez ettől függetlenül fontos. Mint ahogy fentebb írva van, elég sok káros hatást gyakorolhat ennek a hiánya. Ilyenkor érdemes felkeresni olyan szakembereket, melyek a mi cégünknél is megtalálhatóak. Nemcsak a kiváló gépeinkkel tudunk dicsekedni, hanem embereink hozzáértésével is. A szakmához képzés és tapasztalatszerzés általában jutottak hozzá, olyannyira hogy ezt már profi szinten művelik.
MOST felhívom! | Mobil: 06 30 891 0143

Porszívózás

A takarítás talán legalapvetőbb pillére amely emellett a legszéleskörűbben népszerűtlen is. Vannak akik annyira nem kedvelik, hogy amennyire lehet elkerülik s amennyiben lehet inkább felsöprik az összes arra alkalmas felületet. Valóban hasznos, ha elérhető közelségben tartjuk a seprűt hiszen sokkal gyorsabban feltakaríthatjuk vele kiömlött szilárd halmazállapotú szennyeződéseket, azonban egy jó porszívó sokkal szebb eredményt biztosít.

Bár sokan kedvetlenül állnak a porszívózáshoz gondoljunk rá úgy, mint egy befektetésre. Nem érdemes gyors, kapkodó mozdulatokkal végig rohanni a szőnyegen, hisz ez a szennyeződések jelentős részét nem fogja eltávolítani. Takarítás esetén mindig fontos az alapos munka és amennyiben jól végezzük a dolgunkat később kell újra megismételni. Az alaposság jegyében érdemes továbbá arra is figyelni, hogy szőnyegeknél nem elég pusztán a száliránnyal megegyező takarítás. A maximális eredmény érdekében minden irányban végig kell menni a szőnyegen, hogy az elhullót hajszálak vagy épp nassolásnál leesett morzsák egészét fel tudjuk szippantani.

Ha megfelelően karban tartjuk a szőnyeget később lesz szükségünk nagytakarításra is, bár érdemes szem előtt tartani, hogy ezt is – igénybevételtől függően – érdemes évente néhányszor elvégezni annak érdekében, hogy szőnyegünk hosszabb ideig szobáink dísze lehessen. Irodák esetén különösen fontos a rendszeres karbantartás, hisz a kinti szennyeződések folyamatosan a szőnyegre kerülnek. Ilyenkor érdemes profi csapatra bízni a feladatot, hogy munkavállalóink megfelelő környezetben végezhessék napi teendőiket. Ennek zökkenőmentes kivitelezését – egyéb szolgáltatásaik mellett – a KJ Takarítás munkatársai tudják biztosítani.

Szőnyegtisztítás

Bár szorosan kapcsolódik a korábbi ponthoz mégis érdemes külön is szót ejteni róla. Talán a legbosszantóbb mikor a hétvégi takarítás után egyből kiömlik valami a frissen tisztított szőnyegre, mi pedig egyből rohanunk, hogy minimalizáljuk a kárt. A leggyakrabban mosogatószeres vagy szappanos szivaccsal találkozhatunk mint a többség első választása azonban ilyenkor jelentős kárt okozhatunk magunknak a kétségbeesett dörzsöléssel. Nagyrészt a szőnyeg anyagától függ, hogy mennyire roncsoljuk ezzel az anyagot – különösen ha szivacs helyett kefét használunk – a mi tanácsunk viszont az, hogy mindenképpen mellőzzük az erős mozdulatokat. Ha folyadék kerül a szőnyegre első lépésként papírtörlővel vagy ronggyal itassuk fel, s a már száraz felületet kezeljük óvatos mozdulatokkal és a megfelelő szőnyegtisztítóval.