Szőnyegtisztítás is fontos, ha takarításról van szó!

Statisztikák és saját tapasztalat azt mutatja, hogy a lakások, otthonok jelentős részét szőnyeg fedi. Ez alól általában az előszoba a kivétel, de vannak olyan házak is, ahol ott is találunk egy-egy kisebb darabot.

A szőnyegek tisztántartása rendkívül fontos. Igazából ez is része a lakás rendben tartásának. A nem rendszeresen takarított kárpit csúnya, ami rossz benyomást kelt a vendégekbe. Igen! A mai világban nagy hangsúlyt kell erre is fektetni! Gondoljunk csak bele! Mi is megszóljuk az olyan embereket, akiknek a lakásában járva koszt és rendetlenséget találunk. Persze ezt sosem mondjuk az illető szemébe „amit nem tud, az nem fáj” alapon, de ettől függetlenül valakivel vagy akár valakikkel szóba hozzuk. Ilyenek vagyunk, ilyenek voltunk mindig. De nem ez a legnagyobb probléma, mások véleménye nem sokat variál. Az olyan szőnyeg belsejében, ami nem volt rendszeresen tisztítva különböző szennyeződések bújnak meg. Ilyen az, mikor megengedjük magunknak (vagy vendégeknek) hogy kinti cipővel fáradjunk be. Természetesen egy ilyen alkalom meg sem látszik. Azonban a „sok kicsi sokra megy” elve alapján egy idő után ez is sok port hozhat magával kintről, időnként sarat is. Ez nem minden szőnyeg esetében látszik meg, mert eltűnhet.

Ott vannak még a különböző étel és nasi maradékok. Mi emberek egyáltalán nem vesszük észre, ha leesik a chipsből vagy a kenyérből egy-egy morzsa, esetleg egy kis csoki darabka ágyazódik be, vagy netalántán egy kis hús darabka. A nagyobb darabokat egyből felvesszük, ám a kis darabok jól megbújnak.

A sok por alapból árt az emberi légzőszerveknek, egészen csúnya esetek is történtek már emiatt. A por pedig felszáll néha, és bejuthat a tüdőnkbe, ahol rossz hatást fejt ki. Ez leginkább a gyerekeknél veszélyes, akik sokat játszanak a szőnyegen, így sokkal több por jut az amúgy még nem teljesen kifejlett szervezetükbe. Az ételmaradékok más problémákat is magukkal hozhatnak: először is rothadnak, büdösödnek, így a szobában kellemetlen illat lesz. Másodszor vonzzák a bogarakat, így másféle „vendégek” is befészkelhetik magukat. A legtöbb háztartás odafigyel erre, és rendszeresen sepregetnek, porszívóznak, sőt még tisztító szereket is használnak. Fontos megjegyezni, hogy ez nagyon sokszor nem elég hatékony. Bár a látszat adott lesz, a szőnyeg mélyén még mindig maradhat jó pár kellemetlen kosz. Az ilyen szennyeződéseket csak ipari szőnyegtisztító gépekkel lehet eltüntetni, ám ezek rendkívül drágák, és egy háztartásban sem éri meg beszerezni. Cégünk azonban rendelkezik ilyennel, és szívesen hasznosítja az ön otthonában is.

Szolgáltatásainkat igénybe veheti alkalmanként vagy rendszeresen is. Gyakran előfordul az emberrel, hogy egyszerűen nincs ideje takarítani, ám ez ettől függetlenül fontos. Mint ahogy fentebb írva van, elég sok káros hatást gyakorolhat ennek a hiánya. Ilyenkor érdemes felkeresni olyan szakembereket, melyek a mi cégünknél is megtalálhatóak. Nemcsak a kiváló gépeinkkel tudunk dicsekedni, hanem embereink hozzáértésével is. A szakmához képzés és tapasztalatszerzés általában jutottak hozzá, olyannyira hogy ezt már profi szinten művelik.