Sajnos a napelemek teljesítménye idővel egyre csökken a szennyeződések miatt.

MOST felhívom! | Mobil: 06 30 891 0143

A különféle szennyeződések, mint madárürülék, moha- és növényfolt, porlerakódás, extrém esetben akár hatvan százalékos teljesítménycsökkenést is létre hozhatnak. Van egy jó hírünk. Ez ellen lehet tenni, méghozzá a napelem tisztításával. Vegyszer nélkül is lehetséges a napelem tisztítás. Az ozmózis víz ereje kifejti hatását a napelemen is. Az ozmózis víz nem más, mint ásványi anyagoktól, fémektől, baktériumoktól valamint algáktól mentes víz. Ez az oka annak, hogy ez a víz rendkívüli tisztító erővel rendelkezik minden felületen. A magyarázat végtelen egyszerű, a tökéletesen tiszta víz magához tudja kötni a szennyeződéseket. Környezetkímélő, vegyszermentes tisztítás ez, amellyel tehetsz a napelemedért. Az ablak lemosása, tisztítása utáni szárítás, áttörlés a múlté, amennyiben az ozmózis víz mellett voksolsz. Semmi nem marad hátra a száradást követően, egyszerűen cseppmentes száradást eredményez a felületen. Fontos megjegyezni, hogy antisztatikus bevonat képződik a tökéletesen tiszta vízzel tisztított felületen. Ablaktisztítás…

A napelem tisztítás, magasban földről is megoldható! Ennek módja a karbonszálas cső használata. Ideális ez a napelem tisztításhoz. Speciálisan formált szénszálas –karbon- szövetből készített csövek ezek, amelyek egymásba csúsztathatóak, egyszerű gombnyomással oldhatóak valamint széthúzhatóak egymástól. A karbon csöveket egymásba csúsztatva a felület típusnak megfelelően használt kefével, 18 méter magasságig, állvány, emelő valamint ipari alpin technológia nélkül biztosít talajról végezve hatékony valamint biztonságos felülettisztító munkavégzést. A napelem felülete tisztítható titán-dioxid bevonattal is. A napelem kezelése után a felülettel érintkező szerves szennyeződéseket a bevonat szó szerint elpusztítja, a kosznak, piszoknak semmi esélye. Ezt követően a csapadék a felületről fellazítja és lemossa a koszt, a napelem így hosszútávon ragyogó tud maradni. Ez a folyamat nem kevesebb, mint öt éven keresztül szünet nélkül tiszta, cseppmentes kilátást biztosít, amennyiben az ablakokon alkalmazzuk.

Nő a napelem hatékonysága is azáltal, hogy tiszta

A homlokzat tisztántartása mellett a másik lényeges előnye e bevonatnak, hogy megváltozik a fény visszatükröződése, így a napelem több energiát termel. Az eredmény jól mérhető: három százalék teljesítménynövekedést eredményez. A napelemes panel rendszerek remek befektetésnek bizonyulnak, viszont számolnunk kell azzal, hogy nem öntisztítóak. Ugyanúgy, mint a tetőtéri ablakok vagy az autók szélvédője is tisztításra szorul bizonyos időközönként. Sokan azt hinnék, hogy az eső elégséges a tisztán tartására, de nem elég. A szennyező réteg kevesebb napfényt enged át, így csökkenti a napenergiás vízmelegítő berendezés hatékonyságát, úgyhogy megéri erre odafigyelni. Évente legalább egyszer javaslott tisztítani, hogy a maximális mennyiségű energiát tudjuk így kinyerni. Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem, be kell látnunk, hogy a probléma súlyos, de még nem visszafordíthatatlan. Életünk nagyon sok területén megjelentek azok a megoldások, melyek hosszú távon remek eredményeket hoznak környezetünk javulásában. Megújuló energiaforrások használatával (napelemek, szélerőművekkel, passzív házak építésével) egy jó nagy lépéssel közelebb kerülünk a megoldáshoz. Tegyünk azért, hogy a napelemünk a legjobb szolgálatot tegye, azaz, hogy 100%-osan ki tudjuk azt használni. Ehhez a legjobb, amit tehetnünk, ha tisztán tartjuk azt.