Kárpittisztítás Budapest

A kárpitozott bútorok tisztítását (kárpittisztítás) számos kiváló módszerrel meg lehet oldani, amelyek közül egyik-másik inkább a misztikus mesék világába tartozik.

A legcélravezetőbb pedig egyértelműen az lenne, ha a kárpitfoltok tisztításához csak kiváló minőségű tisztítószert használnának. A baj ezzel csak az, hogy lakossági, azaz közforgalomban ezek nem kaphatóak.

A különböző próbálkozások pedig inkább csak kárt okoznak, és nem járnak eredménnyel. Az a nagyobb szerencse, ha nem jön ki egy folt. Ennél nagyobb a probléma, ha maradandó károsodást is okoz a házi jellegű kárpittisztítás.

Ha például valamilyen oknál fogva véres lesz az ülőgarnitúra kárpitja, nem szerencsés vizet, majd sót szórni a kárpitra, ami nagyanyáink módszerei közül az egyik. Ezzel be is fellegzett az ülőgarnitúrának. A só megmarta az anyagot, így aztán azokon a helyeken világosabb foltok keletkeztek, mintha domestost használtak volna a tisztításhoz, plusz még rontott a helyzeten, hogy nem mintás, hanem teljesen egyszínű anyag volt, akár 100 méterről is világosan látszottak a foltok. Ezen bizony már nem lehet segíteni sehogy sem. Vérre pedig van egy speciális szer. A hófehér matracból kontúrmentesen ki lehet szedni a vérfoltot, ha még idejében érkezik a segítség. Egy ilyen sarokülőgarnitúra újrakárpitozása pedig 140-160 ezer Ft-tól indul.

takarítás takarítás Budapest irodatakarítás Budapest

Az sem egyszerű eset, ha egy pár százezer forintos, velúr, piros színű és szövet anyagú garnitúrát kell megtisztítani. Alcantara az anyag neve. Az általános koszosodáson felül 4 helyen gyantafolt éktelenkedik a sarokülőgarnitúrán. Mondjuk, a hiba oka lehetett, hogy az ülőgarnitúrán gyantázta egy hölgy a lábát, és véletlenül összekente. Három az oldalán, egy nagyobb, néhány cm átmérőjű a nagyobb bútordarab ülőrészén volt. Hiba itt is van, ami házilag elkövethető. Ha valakitől azt a tippet kapnánk, hogy tegyünk rá újságpapírt, majd vasaljuk át, a vasaló majd felszívja a gyantát, hát ne tegyük. Mondom, hiba itt is van, ami elkövethető. A forró vasaló hozzáér a szövethez, és azon a részen sokkal világosabb lesz a piros anyag, és fakó lesz. Ez aztán tönkreteszi az ülőgarnitúrát. A kifakított anyagon már semmi sem segít, a gyanta pedig szintén nem akar kijönni. Ott csak, ahol meg van vasalva. De a másik három gyanta folt 100 %-osan kijön, mivel arra is van egy speciális anyag. De az nem a vasaló! A legnagyobb hiba itt is, amit elkövethetünk, ha házilag próbáljuk meg orvosolni a problémát, mindegyik baj általában megoldható, ha szakemberhez fordulunk segítségért, és nem próbáljuk meg házilag megoldani azt, amit egyébként úgy nem lehet.

Veszélyes részek a csupa fehér berendezési tárgyak. Ha például egy fehér szőnyegre kifolyik valami egy party közben, és a party után megpróbálnánk a tisztítást egy „okszieksönös” szőnyegtisztítóval, az nem tenne jót neki. A fehér színnek van ugyanis a legtöbb árnyalata, és az „okszieksön” megmarná a fehér szőnyeget. Azon a részen egy-egy méter átmérőjű teljesen más árnyalatú, sokkal világosabb folt lenne. Ezen már nem lehetne segíteni. De a mai naprakész csúcstechnikák is érdekes eredményeket tudnak okozni. Nap, mint nap ontják a tv shop-os reklámok a különböző csodás kárpittisztító-szereket. Ilyen a gőztisztító. Azonban ez egyáltalán nem használható szőnyegen vagy bútoron.

Ha mondjuk egy szürke, egyszínű sarokülőgarnitúra tisztítására kerülne sor, és nekiesnénk házilag a gőzborotvával, az eredmény nem maradna el, de a lehető legnegatívabb értelemben. A gőz ugyanis tudniillik 100 fokos minimum, és ahol végighúznánk a folt felett a gőzborotvát egy fehér csík maradna pár centinként a helyén, teljesen elcsúfítva a sarokülőgarnitúrát. Ráadásul, ha az anyag festése sérül meg, már javíthatatlan lesz az egész.

Néha már annyira foltos egy bútor a sok házi javítástól, hogy szinte egyszínű, mire a háziasszony rászánja magát, hogy kárpittisztító szakembert hívjon a feladatához. Ismétlem, a házi javítás sokkal többet árthat, ha egyáltalán hasznos valamikor. A fenti példák mind ezt mutatják. Így sokkal egyszerűbb, ha folt, szennyeződés esetén a kárpittisztítás feladatát szakember végzi, mintha saját magunk állnánk neki a nehéz feladatnak. Kárpittisztítás Budapest: hívjon most.