Irodatakarítás

Hogyan takarítsuk fel gyorsan és hatékonyan egy iroda padlóját?

MOST felhívom! | Mobil: 06 30 891 0143

Piszkos szőnyeg? Foltos fa? Koszos laminált? Itt az irodatakarítás ideje. Talán nem töltünk el túl sok időt a padlónk nézegetésével a munkahelyünkön, de akkor is szépen fogalmaztunk, ha azt mondjuk, hogy nem túl kellemes látvány az ilyen padlózat. Továbbá biztosak lehetünk abban is, hogy a koszos épületünk látogatói a továbbiakban igyekeznek majd minél távolabbról elkerülni ezt a helyet, hiszen ők egészen biztosan kiszúrják majd az elhanyagolt területeket.

Ha főnökök vagyunk, akkor egész biztosan gondoskodni szeretnénk arról, hogy a beosztottjaink jól érezzék magukat a munkahelyükön. Ehhez a helyiségek tisztaság is szükséges. Ahogy ahhoz is, hogy jó első benyomást tegyünk a látogatóinkra vagy lehetséges ügyfeleinkre. Tehát annak biztosítása, hogy a padlónk a lehető legjobb állapotban legyen, igencsak fontos feladat.

A padlóknak természetesen számos fajtája létezik. Ez pedig azt jelenti, hogy nem feltétlenül lehetünk szakértők a pontos ápolásukat illetően. Azonban ha szeretnénk elsajátítani némi tudást, akkor megfogadhatjuk ezt a néhány tippet. Lássuk hát, hogy pontosan mi is a teendő a szőnyegekkel, laminált vagy éppen hajópadlókkal!

Hogyan tisztítsuk ki az irodánk szőnyegét?

A szőnyeg lehet, hogy a legelhanyagolhatóbb és legkevesebb karbantartást igénylő anyag, amivel padlót lehet fedni. Azonban a lábnyomok nyomán egy irodában igencsak hamar lehet rendetlen és mocskos, főleg, ha ez az iroda forgalmasabb. A legtöbb munkahely számára elegendő egy kéthetenkénti felporszívózás ahhoz, hogy eltávolítsuk a koszt és a különféle szennyeződéseket az épületből. Azonban biztosítanunk kell azt is, hogy minden megjelenő foltot minél előbb megpróbálunk eltávolítani. Ezt a szokásos karbantartást ki kell egészíteni egy havi vagy negyedévenkénti mélytisztítással is. A szőnyegmosó gépeket meg lehet vásárolni is, de lehet, hogy előnyösebb, ha egyszerűen kihívunk egy szőnyegtisztító szakembert.

Hogyan tisztítsuk a laminált padlót?

A laminált padló kiváló választás, ha munkahelyről van szó, ugyanis nagyon kevés karbantartást igényel. Azonban a rendszeres gondoskodás nélkül nagyon hamar jelentkezhetnek rajta az elhasználódás és károsodás jelei. Egy szimpla söprés elég ahhoz, hogy a laminált padlót megtisztítsuk a portól és egyén szennyeződésektől. Emellett azonban szükség van a legalább hetenkénti felmosáshoz is. Ehhez azonban nem szabad túl sok vizet használni, csak annyit, amit biztosítja a padló sokáig tartó szép kinézetét.

Hogyan tisztítsuk a hajópadlót?

A hajópadlók arra készültek, hogy évtizedeken át kiszolgálják a gazdájukat. Emellett pedig stílus szempontjából sem utolsók. Ez azt jelenti, hogy kitüntetett figyelmet kell szentelnünk a tisztításukra és a róluk való egyéb gondoskodásra. Rendszeres takarítás gyanánt megteszi a mindennapos felsöprés, ahogy itt is szükséges a hetenkénti feltörlés is. Idővel azonban a hajópadlókon eme gondoskodás ellenére is látszódni kezdenek a használat jelei. Ha ez megtörténik, akkor érdemes lekapartatni és újralakkozni a padló felületét, hogy újra a régi fényében ragyoghasson.