Ablaktisztítás profiktól – élvezze újra a kilátást ablakából!

Ha otthona egyik legvonzóbb tulajdonsága a fekvése, azaz csodás kilátás nyílik a környezetre, biztosan szívesen tekint ki az ablakon főzés közben vagy lefekvés előtt, hogy gyönyörködjön a kivilágított város vagy a természet látványában. Ha azonban az ablak foltos a vízkőtől, a rovarnyomoktól vagy a madárpiszoktól, nem tudja felhőtlenül élvezni a panorámát, hiszen biztosan a koszra terelődik majd a figyelme, nem a tájra.

Az ablakok tisztasága nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem befolyásolja az otthonunk általános hangulatát és a természetes fény beáramlását is. Az ablakok tisztítása tehát alapvető feladat, amelyet rendszeresen el kell végezni. Ebben a cikkben megosztunk néhány hasznos tippet és módszert az ablakok hatékony és könnyű tisztításához.

Bevezetés: Az ablakok tisztasága nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem befolyásolja az otthonunk általános hangulatát és a természetes fény beáramlását is. Az ablakok tisztítása tehát alapvető feladat, amelyet rendszeresen el kell végezni. Ebben a cikkben megosztunk néhány hasznos tippet és módszert az ablakok hatékony és könnyű tisztításához.

Előkészületek: Az ablakok tisztítása előtt fontos a megfelelő előkészületek elvégzése. Gyűjtsd össze a szükséges eszközöket, például tisztítószereket, mikró szálas törlőkendőket, egy ablaktisztító szert és vízzel töltött permetezőt. Továbbá, takarítsd le az ablakpárkányt és távolítsd el az esetleges díszítő tárgyakat.

Alapos portalanítás: Mielőtt nekilátnál az ablakok külső és belső felületének tisztításához, fontos alaposan portalanítani az ablakokat. Használj egy puha kefét vagy porszívót, hogy eltávolítsd a port, pókhálókat és más szennyeződéseket. Ez segít megelőzni, hogy a tisztítási folyamat során a szennyeződések még jobban megterjedjenek.

Külső felület tisztítása: A külső ablakok tisztítása általában nagyobb kihívást jelent, mivel itt található a legtöbb szennyeződés. Keverj össze egy kis mennyiségű ablaktisztítószert meleg vízzel egy permetezőben. Spriccelj egy kevés tisztítószert az ablakra, majd használj egy ablaktisztító racsnis szivacsot vagy egy mikró szálas kendőt, hogy töröld át az ablakfelületet. Ügyelj arra, hogy ne használj durva szivacsot vagy súrolókefét, mert ezek könnyen karcolást okozhatnak. Végül, töröld le a felületet egy száraz mikró szálas kendővel vagy újságpapírral, hogy eltávolítsd az maradék nedvességet és csíkokat. Ügyelj arra, hogy a tisztítószert alaposan leöblítsd, hogy ne maradjon rajta semmilyen lerakódás.

Belső felület tisztítása: A belső ablakok tisztítása általában könnyebb, mivel kevésbé vannak kitéve külső szennyeződéseknek. Használhatod ugyanazt a tisztítószert és permetezőt, mint az előző lépésben. Töröld át az ablakfelületet egy tiszta mikró szálas kendővel vagy ablaktisztító racsnis szivaccsal. Ügyelj arra, hogy az ablakkereteket és az ablakpárkányt is megtisztítsd, ha szükséges. Ha a belső felületen foltok vagy makacs szennyeződések vannak, használj egy kevés tisztítószert közvetlenül a foltokra, majd töröld át alaposan.

Speciális figyelmet igénylő ablakok: Néhány ablak speciális gondozást igényelhet. Például, ha rendelkezel bevonattal ellátott ablakokkal, fontos, hogy ne használj durva vagy maró tisztítószereket, mert ezek megsérthetik a bevonatot. Használj inkább speciálisan kifejlesztett tisztítószert az ilyen típusú ablakokhoz. Ha ablakokkal rendelkezel, amelyek nehezen hozzáférhető helyen vannak, fontolóra veheted egy ablaktisztító eszköz, például egy hosszabb nyéllel rendelkező ablaktisztító kefe vagy teleszkópos ablaktisztító használatát.

Rendszeres karbantartás: Az ablakok tisztántartása érdekében javasolt rendszeresen karbantartást végezni. Ütemezd be az ablakok tisztítását néhány havonta vagy évente legalább egyszer. Ez segít megelőzni a szennyeződések felhalmozódását és megőrzi az ablakok ragyogó tisztaságát.

Következtetés: Az ablakok tisztítása időigényes feladat lehet, de az eredmény, egy ragyogóan tiszta otthon és a természetes fény szabad áramlása, mindenképpen megéri az erőfeszítést. A fent említett tippek és módszerek segítségedre lehetnek az ablakok hatékony és könnyű tisztításában. Ne feledd, hogy rendszeresen végzett ablaktisztítás nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem hozzájárul a higiénia fenntartásához is. Tiszta ablakokon keresztül több természetes fény áramlik be a helyiségekbe, ezáltal kellemesebb és energikusabb légkört teremthetsz otthonodban.

Az ablakok tisztítása során mindig ügyelj a biztonságra. Ha olyan ablakokat kell tisztítanod, amelyek nehezen hozzáférhető helyen vannak, fontos, hogy legyen segítséged, vagy érdemes szakemberhez fordulnod, aki profi módon tudja elvégezni a munkát. Ne felejtsd el használni védőkesztyűt és esetleg szemüveget, hogy megvédhesd magad a tisztítószerek esetleges irritáló hatásaitól.

Végezetül, az ablakok tisztítása nem csak a külső felületre korlátozódik. Rendszeresen ellenőrizd az ablakok tömítéseit és kereteit is. Ha észreveszel repedéseket vagy szivárgást, fontos, hogy időben cselekedj és szükség esetén javíttasd meg vagy cseréld ki a hibás alkatrészeket. Ez segít megelőzni a hőveszteséget és a penészesedést.

Az ablakmosás komoly fizikai munka

Ablakot mosni viszont érthetően senki sem szeret, hiszen komoly fizikai munka, unalmas, sokáig tart, és elkerülhetetlen a létramászás, ami veszélyes is lehet, főként, ha idősebbek vagyunk vagy tériszonyunk van. Különböző műtétek vagy betegségből való lábadozás után az orvosok nem is ajánlják a megerőltető tevékenységeket. Főképp akkor unalmas az ablaktisztítás, ha egy modern stílusú, csupa üveg házról vagy irodáról van szó. A nagy üvegfelület a természetes fény szempontjából nagy előny; viszont, mérete okán sokkal feltűnőbb, ha nem tiszta; még inkább rontja a látványt. A ház vagy az iroda piszkos ablaka az igénytelenség benyomását keltheti a vendégségbe érkező rokonokban vagy a leendő ügyfelekben.

Gyönyörű panorámával ajándékozzuk meg

Adja át másnak az ablaktisztítás gondját, és élvezze újra a lakásából vagy irodája ablakából nyíló gyönyörű panorámát! Lelkes és megbízható csapatunk környezetbarát tisztítószerekkel alaposan megtisztítja ablakát a portól, vízkőtől és más szennyeződésektől. Ha szívesen rábízná másra ezt a nemszeretem tevékenységet, hívjon minket most, hogy megbeszélhessük a részleteket!

Ablaktisztítás felsőfokon

Az ablaktisztítás elsőre nem tűnhet nagy művészetnek, viszont ahhoz, hogy megfelelően legyen megtisztítva egy ablak, több különböző ismeretre van szükség. Ahhoz, hogy az ablakok mindig ragyogjanak, felhős időben kell elkezdeni az ablaktisztítást, mert ha napsütéses időben kezdünk hozzá a munkához, akkor a nap idejekorán felszárítja az ablaktisztító szert, ami pedig ahhoz vezet, hogy csíkos marad az ablak.

Amikor az ablaktörlőkre kerül a sor, akkor érdemesebb egy gumitörlővel próbálkozni, és vegyszerek helyett inkább tiszta vizet használni. Tiszta vízzel mossa át az ablakokat, és a simítás után törölje le a piszkos vizet a már tiszta ablakról. A belső üvegtáblákat jobbról balra, a külső táblákat pedig függőleges irányban kell lemosni, így utólag ellenőrizni tudja, hogy melyik az a tábla, amivel már elkészült, és melyik az, amelyik még pucolást igényel. Amennyiben az ablakok külső részéhez csak nagyon nehezen lehet hozzáférni, mindenképpen zárja be őket és kerti locsolócsővel spriccelje le azokat, és itt nagy hangsúly van a spriccelés szón, hiszen ha túl erős nyomása van a víznek, akkor akár a lakást is elöntheti vele, időnként pedig az üveg is elrepedhet tőle. Ha az ablakkeretekre penész rakódott le, akkor fehérítővel, illetve tisztítószer keverékkel kell próbálkozni, a szürke, illetve fekete penész foltokat egy szempillantás alatt el lehet tüntetni 60 ml háztartási fehérítővel, illetve 30 ml mosószer keverékkel.

Ezt az oldatot szivacs segítségével kell felvinni a keretekre, tisztítás előtt pedig mindenképpen húzzon gumikesztyűt, hogy az oldalt ne sértse a kezét. A külső ablaktáblák általában koszosabbak, mint a belsők, hiszen ki vannak téve mindenféle szennyeződésnek, pornak és füstnek, viszont a külső ablakokhoz használhat padlóviaszt, vagy akár vízlepergető ablaktisztítót, így sem az eső, sem a por nem fog megtapadni a külső ablaküvegen. Ha ön nem biztos benne, hogy megfelelően meg tudja tisztítani ablakait, akkor érdemesebb egy szakemberhez fordulni, hiszen a hivatásos takarítók sokat tudnak segíteni, ráadásul rendelkeznek a megfelelő eszközökkel, tudással és vegyszerekkel ahhoz, hogy az ön ablaka újra csillogjon. Forduljon hozzánk bizalommal a +36 30 891 0143 telefonszámot tárcsázva, és garantáltan nem fog csalódni takarítóink munkájában, ablakai és ablakkeretei pedig ragyogóbbak lesznek mint valaha.

Ablaktisztítás igényesen

MOST felhívom! | Mobil: 06 30 891 0143

Az ablaktisztítás egy teljesen hétköznapi tevékenység. Hiszen minden háziasszony elvégzi ezt is évente legalább egyszer-kétszer, de akadnak, akik akár többször is. Azonban mégsem biztos, hogy mindenki ismeri azokat az óvintézkedéseket vagy praktikákat, amelyeket be lehet, és be is kell vetni ahhoz, hogy megfelelően, sőt akár tökéletesen tisztítsuk le az ablakainkat.

Ha az ablaktisztítás a téma, talán nem mindenkinek egyértelmű, hogy miért is kerül egyáltalán elő az óvintézkedések kérdése. A legtöbb takarítási feladat talán nem szükségeltet túl sok előkészületet, de az ablaktisztítás – főleg, ha az adott ablak az emeleten található – nem tartozik ezek közé. Persze, ha az ablakunk minden része könnyedén elérhető két lábbal a földön állva is, akkor nem kell, ilyesmikről gondoskodjunk, de ha már csak egy sámlira is fel kell, álljunk hozzá, akkor mindenképpen érdemes körültekintőnek lenni. Elsősorban is válasszunk magunknak egy olyan alkalmatosságot a magasabb területek eléréséhez, amely valóban biztos lábakon áll! Ne billegjen, és lehetőleg legyen akkora, hogy ne kelljen rajta pipiskednünk, és egyensúlyoznunk ahhoz, hogy mindent könnyedén elérjünk! Fokozottan szükséges figyelni minderre, ha a lakásunk egy emeletes házban található, hiszen ilyenkor sokkal magasabbról is eshetünk. Mindenesetre jó, ha van körülöttünk még valaki, aki rögtön tud reagálni, ha baj van.

Amikor az ablaktisztításról beszélünk, fontos tudni, hogy nem csupán maguknak az üvegfelületek letakarításáról van szó. Hiszen ide tartoznak a párkányok, a redőnyök, félfák, de még a függönymosás is szóba kerülhet. Azonban mindenekelőtt azt kell eldönteni, hogy mivel is szeretnénk ablakot pucolni. Természetesen rengeteg vegyszer áll a rendelkezésünkre erre a feladatra, azonban akadnak, akik inkább az úgymond hagyományosabb és kevésbé környezetszennyező módszereket részesítik előnyben. Ha esetleg az utóbbi csoportba tartozunk, használhatunk egyszerű mosogatós vizet is, de ha még egy ettől is természetesebb anyagot használnánk, akkor kipróbálhatjuk az ecetet, melyet attól függően kell hígítani, hogy mennyire koszos az ablak. A folyadék mellett azonban egyéb eszközökre is szükségünk van. A legcélszerűbb a szarvasbőr használata, de jó olyan rongy is, amely nem hagy bolyhokat maga után. Ha igazán precízek akarunk lenni, akkor számításba jöhet az ablaklehúzó is. Egyébként a csíkmentes ragyogásért egy kis újságpapírral is csodákat művelhetünk.

Ha már minden kéznél van az ablaktisztításhoz, akkor nekikezdhetünk. Az ablakokat érdemes kívülről kezdeni tisztítani, és a belső részekkel fejezni. De minden esetben először a kereteket és az egyéb részeket mossuk le, és töröljük szárazra. Érdemes mindig előbb egy száraz ronggyal portalanítani, és csak utána mosni a felületeket. Ez ugyanígy igaz magára az üvegfelületre is. A portalanítás után jöhet a vegyszeres (vagy egyéb szeres) kezelés. A tisztítást kezdjük mindig a kereteknél, és folytassuk az ablak közepén. Az áttörlés során ugyanígy járjunk el! Végezetül pedig ne feledkezzünk meg az esetleges tócsák és cseppek felitatásáról sem. Ha így járunk el, biztos, hogy tökéletes munkát végzünk, és egy ideig nyugodtak lehetünk.

Környezetbarát takarítással a fenntartható jövőért.

Mitől környezetbarát az általam végzett takarítás?

Környezetbarát tisztítószerekkel dolgozom, azok kipárolgó gőzei nem károsítják az egészséget így óvom az ottlakók és saját magamat is. Környezetbarát mosószert és öblítőt használok a takarításkor használt törlőkendők mosàsàhoz, így a lefolyóba kerülő víz sem szennyezi olyan mértékben a vizeket mit az egyéb, nem környezetbarát tisztítószerek.

Mosáskor nem használok magas hőfokot. Ugyan kicsit több időbe kerül a mosás de a hatásfoka ugyanaz. Takarítógépeim energiatakarékosak, korszerűek, feleslegesen nincsenek bekapcsolt állapotban.

Gondolkodásom, életvitelem, az élethez való hozzáállásom is környezetbarát, kímélő. Igyekszem minél kisebb „ökológiai lábnyomot” hagyni magam után.

MOST felhívom! | Mobil: 06 30 891 0143

Így tisztíts ablakot környezettudatosan

Óriási tévedés abban a tévhitben élni, hogy az ablaktisztítás csak és kizárólag vegyszerrel, vagy környezetkárosító formában történhet, hiszen egykoron nagyanyáink is megpucolták ablakaikat, nekik is sikerült alternatívákat találniuk erre, így érdemes nekünk is szétnézni néhány régi módszer között, ha a cél az, hogy környezettudatosan szeretnénk ablakot pucolni.

Tény és való, hogy a takarítást, de főként az ablakpucolást senki nem szereti, de néha muszáj elvégezni, akárcsak a többi házimunkát, hiszen az ablakon is megtapadhatnak olyan szennyeződések, amelyek egészségünk veszélyeztetése mellett kellemetlenné teszik komfortérzetünket. Ennek érdekében évente legalább két alkalommal ajánlott alaposan megpucolni a lakás összes ablaküvegét, amelyekhez most néhány természetes és hasznos tanácsot adnánk:

Mosd át forró ecetes vízzel az ablakok külső felületét, amivel rengeteg időt nyerhetünk magunknak a későbbiekben, hiszen ezzel a tisztítási formával később rengeteg időt megtakaríthatunk magunknak.

Ha denaturált szeszt használunk az ablaktisztító vízben elkeverve, akkor néhány cseppel nagyszerű por- és piszoktaszító réteget kapunk.

A denaturált szesz kiválóan alkalmas arra is, hogy az ablak üvegére vagy a tokjára kívülről lerakódott makacs szennyeződéseket, így akár még a madár- vagy légyürüléket is könnyen eltávolíthassuk.

Az ecetes víz minden ablakot képes kívül és belül egyaránt megtisztítani! Nem csak nagyszerű fertőtlenítőszer, hanem nagyobb koncentrációban még a legmakacsabb szennyeződéseket is leoldja, és bár használata során nagyon kellemetlen, szúrós szaga van, ha nem kentük össze vele a függönyt, akkor a tisztítás után néhány órával – egy kiadós szellőzetés után – már semmit sem fogunk érezni belőle.

Kerüld a papírtörlőket, amelyek rendszerint olyan durva felületűek, hogy meg is karcolják az ablakot, ezen felül egy egész lakásra, akár két tekercs törlőkendő is elmehet, ami kiadós pazarlás. Kiváló alternatíva lehet a szarvasbőr, valamint a puha pamut.

Ha igazán fénylő ablaküveget szeretnénk magunknak, de nem akarunk ehhez vegyszeres polírozó réteget felhordani, akkor kiváló alternatíva lehet, ha a jól megszokott tisztítási folyamat után egy száraz nylonharisnyával alaposan áttöröljük és átdörgöljük az üveget, amitől olyan lesz, mint a gyémánt.

Így tisztítsd praktikusan ablakaidat

Megérkezett a tavasz, ami egyet jelent azzal, hogy itt az ideje belecsapni a tavaszi nagytakarításba, aminek az egyik nagyon fontos lépése nem más, mint az ablaktisztítás. Ezzel kapcsolatban abszolút igaz a mondás, miszerint ahány ház, annyi szokás, hiszen az ablaktisztítást szinte mindenki másként, más módszerrel végzi el. Most azonban eláruljuk neked, hogy miként végezheted ezt a sokak által egyáltalán nem kedvelt házi munkát olyan praktikusan, amennyire csak lehet.

Mivel egy koszos ablak kívül és belül egyaránt alaposan lerontja egy lakás összhatását és higiéniáját, ezért fontos, hogy legalább évszakfordulók idején, tehát évente legalább négyszer alaposan is megtisztítsuk az összes ablakot. A legjobb, ha ehhez valamilyen borús, de nem esős napot választunk, ami a praktikusság kapcsán azért kiemelkedően fontos, mert ha napsütéses időben tisztítjuk meg ablakainkat, akkor azokon túl gyorsan megszárad a tisztítószer – a felerősített napfénytől –, és emiatt az üveg foltos marad. Hogy melyik ablaktisztító szert használjuk ebből a célból, az majdnem teljesen mindegy, sőt az sem baj, ha éppen nincs otthon valamilyen vegyszer, hiszen bár egy kicsit büdös, de régi, jól bevált módszerként az ecet is tökéletesen alkalmas arra, hogy megszabaduljunk a lerakódott szennyeződésektől. Az ecet ugyanis kiváló zsíroldó, és egyszerűen lemoshatjuk vele a makacs foltokat is, miközben szúrós szaga is pár perc alatt teljesen elillan majd.

Ablaktisztításhoz a legjobb a szarvasbőrből készült alapanyag, és bár sokan ajánlják a hagyományos újságpapírt is, ezt az ólomtartalom miatt, illetve a karcolódás okán inkább kerüljük el, és használjunk helyette valamilyen puha pamutanyagot, esetleg papírtörlőt, ami tökéletesen megfelel majd a célnak. Ha ablakot tisztítunk, a legjobb, ha a függönyöket rögtön ki is mossuk, de amennyiben erre nem is jut időnk, legalább vigyük ki őket egy kicsit szellőzni, nehogy összekenjük vagy összevegyszerezzük őket. A tisztítást követően érdemes egy régi nylonharisnyával alaposan áttörölgetni a megpucolt felületet, aminek köszönhetően nem csak a maradék tisztítószertől szabadulhatunk meg, hanem az üveg felülete is lényegesen szebb, csillogóbb lesz tőle. Fontos, hogy fagyos időben soha ne tisztítsunk ablakot, mert a hideg meleg víztől, vagy a résekbe beszivárgó, belefagyó víztől az üveg megsérülhet!

Egy dolgozó nem biztos, hogy precíz lesz. Ellentétben velünk, akiknek az irodatakarítás és ezen belül a szőnyegtisztítás is a feladatunk. Mi alapos, megbízható cég vagyunk, odafigyelünk a részletekre. Gondoskodunk arról, hogy ragyogjon a ránk bízott iroda. Ideértve a szőnyegeket is, amiket nem mellesleg környezetbarát szerekkel varázsolunk teljesen tisztává.

MOST felhívom! | Mobil: 06 30 891 0143

Tiszta környezet, eredményesebb munka. Ne a kollégákra bízd az irodatakarítást, kérd szakértő segítségét, hívj minket!